• hu
+36 23 200 232 info@smartus.hu H-2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Az elmúlt években egyre jellemzőbb trenddé vált a nagyobb, 1000 mm-nél hosszabb munkadarabok gyártása, egyúttal egyre nagyobb az igény a kiváló minőségű menetesztergálás iránt.  Az Okuma kimondottan a hosszú, tengely jellegű alkatrészek megmunkálásának termelékenységjavítása érdekében fejlesztette ki LB3000 EX II SPACE TURN sorozatának legújabb, 1300 mm csúcstávolságú modelljét.

Az Okuma LB3000 EX II ideális a hosszú, karcsú darabok megmunkálására.

Az LB3000 EX II eszterga ideális hosszú, karcsú munkadarabok megmunkálására. A mozgó bábnak és a Machining Navi T-g funkciónak – az Okuma Machining Navi technológiáját menet megmunkálási feladatokra bővítve – köszönhetően a fellépő rezgések csökkenthetők, ezáltal a 20 l/d fölötti megmunkálás is termelékenyen megvalósítható.

Az LB3000 EX II ø5- µm megmunkálási méretpontosságot biztosít, 8°C-os hőmérséklet változás esetén is. A gép a nagy esztergálási kapacitásának köszönhetően ezt a pontosságot sebességcsökkenés nélkül éri el. A pontosság és a teljesítmény e kombinációja biztosítja, hogy az LB3000 EX II mindenkor megfelel a különböző iparágak által generált megmunkálási igényeknek.

Az Okuma LB3000 EX II esztergát kimondottan a hosszú, tengely jellegű alkatrészekhez fejlesztették ki.

A gép NC vezérlésű mozgóbábbal rendelkezik. A báb képes a forgácsolási pozícióval együtt mozogni, így a gép nagyon hosszú alkatrészek megmunkálására is alkalmas. Ennek eredményeként drasztikusan növelhető az egy revolveres eszterga termelékenységén túl az elkészíthető alkatrészek választéka is. Az LB3000 EX II, a Machining T-g funkcióval együtt, kimagasló rugalmasságot biztosít minden területen, kiemelve az olaj- és energiaiparban alkalmazott, továbbá az építőiparban, illetve a mezőgazdasági szektor számára tervezett alkatrészek megmunkálása során.