• hu
+36 23 200 232 info@smartus.hu H-2040 Budaörs, Gyár utca 2.
Mus600v11

Szeptemberben, az idei hannoveri EMO-n láthatta először az európai szakmai közönség az Okuma új, öttengelyes megmunkálóközpontját, az MU-S600V-t. Az új koncepcióra épülő kompakt szerszámgépet az Okuma Europe krefeldi központjában november 7-9. között megrendezett Okuma szemináriumon újra bemutatták a résztvevőknek, ahova mi is kilátogattunk. Kis helyigénye, valamint a megmunkálás és a munkaanyagok terén nyújtott széles körű lehetőségek révén az MU-S600V várhatóan a jövő okos gyárának egyik alapeleme lesz.

Több MU-S600V szerszámgép közvetlenül egymás mellé helyezésével kis helyen akár egy hosszú gyártósor is kialakítható, ahol beépített rendszer gondoskodik a munkadarabok egyik gépről a másikra történő áthelyezéséről. Az alkatrészek behelyezése és eltávolítása optikai rendszerrel felszerelt „látó” robotok alkalmazásával is megvalósítható. Egy ilyen megoldást mutattak be az Okuma szakemberei az EMO-n, illetve a krefeldi Okuma szemináriumon, ahol két MU-S600V gyártócellát helyeztek el közvetlenül egymás mellett, két ABB robottal kiegészítve.

Az alábbi, EMO-n készült videón Jens Romberg, az Okuma Europe GmbH alkalmazások főosztályának szenior menedzsere mutatja be ezt a megoldást.

A gép praktikus felépítését jól mutatja, hogy 1400 mm-es szélességével akár 600 mm átmérőjű munkadarabokat is képes fogadni. A megmunkálás sokszínűsége mellett a megmunkálható anyagok választéka is széles: acélok, alumínium vagy akár hőálló fémek is forgácsolhatók vele.

Az Okuma által fejlesztett intelligens technológiák az MU-S600V gépre is elérhetők. A felügyeletet pedig az Okuma Smart Factory gyártásfelügyeleti rendszerén keresztül láthatják el a felhasználók, így kihasználva az Okuma által az intelligens gyártás területén nyújtott széles körű lehetőségeket.