• hu
  • en
+36 23 200 232 info@smartus.hu H-2040 Budaörs, Gyár utca 2.

Ha elképzelt már egy olyan vezérlőt, mely közel van ahhoz, hogy a gépkezelő gondolatait olvassa, akkor próbálja ki az új Okuma P300-as vezérlőt. Az új vezérlő a konvencionális blokkonkénti, modulonkénti programszerkesztés helyett folyamat központú felépítésű. Az új P300-es vezérlő egy nagy lépés az új generációs, könnyen és gyorsan kezelhető CNC vezérlők felé.

A régebbi típusú vezérlőknél a gépkezelőnek a programok megszerkesztése során több lépésből álló, több kezelői ablakon, oldalon keresztül végig vihető dialógusos programon kellett dolgoznia. Például az egyik ablakban a nullpontokat adta meg, másik ablakban a szerszámokat, hozzá tartozó technológiákat, harmadik ablakban pedig a paramétereket. Ez az időigényes, hosszadalmas folyamat helyett kínálja az Okuma az új koncepcióját, melynek alapja, hogy az összes beállítandó paraméter és adat egy kezelőfelületen adható meg. Így a gépkezelő több időt tölthet ténylegesen a gép kezelésével, ami a tényleges értékteremtő folyamat a megmunkálás során.

Az új P300-as vezérlő Windows alapú, nyitott felépítésű, hasonlóan a korábbi OSP CNC vezérlőkhöz. Például egy USB csatlakozós tolómérő összeköthető a szerszámgéppel, kijelezve, mentve a mért adatokat. Így elkerülhető a papírra írogatásból származó keveredés vagy leolvasási hiba. A P300-as vezérlő Ethernet és USB portokkal van felszerelve, könnyen kiépíthetőek a különböző vállalati szintű kommunikációs rendszerek, adatbázisok, vagy akár a felügyelet nélküli szerszámgép üzemeltetés, okos-készülékekkel egybekötve.

Az OSP-P300 CNC vezérlő újdonságai:

  • Intuitív, könnyen kezelhető interfész, mely segítségével egy képernyőn áttekinthető a teljes folyamat, csökkente a gépállás idejét.
  • Szerszám adatok kezelése a One touch-IGF és Ütközés felügyeleti rendszerrel.
  • Nyitott operációs rendszer lehetővé teszi egyéb programok és eszközök integrációját, például mérőműszerekét.
  • CNC-okoskészülék kapcsolat kiépítése, hiba esetén üzenet értesítés küldése.
  • Könnyen bővíthető és integrálható CNC vezérlő.