AUTÓIPAR

3D fémnyomtatási megoldások az autóipar számára

Az autóipari fejlesztések jelentősen meggyorsíthatók additív gyártással. A vezető autóipari vállalatok és TIER 1-es beszállítók igényeinek emelkedése eredményezi azt, hogy egymáshoz közeli földrajzi elhelyezkedésű cégek alkotják majd az ellátási láncot, ezzel jelentősen gyorsabbá téve a piac működését. A költségek leszorítása a funkcionalitás teljesítményének növekedése a topológia optimalizálásával érhető el. Késnek a megrendelt szerszámok? Hidalja át a prototípus gyártás és sorozatgyártás között feszülő költséges és időigényes szakadékot az SLM Solutions innovatív technológiáival. Az SLM Solutions alkalmazástechnológiai szakértői támogatják és segítik alkatrészei megtervezését és gyártását szelektív lézer olvasztási technológiával a prototípus gyártástól a széria gyártásig. Tekintsen meg az általunk elért innovatív ipari sikerek közül néhányat, és győződjön meg szelektív lézer olvasztás lehetőségeinek korlátlanságáról.

„Az SLM Solutions erős és hosszú távú stratégiai partner a Divergent 3D számára.  Az SLM-mel való közös munka biztosítja számunkra a 3D fémnyomtatás gépeit és szoftvereit, a Divergent Adaptive Production System igényeire szabva. Hisszük, hogy ez az út meg fogja reformálni a járművek szerkezetét, a mérnöki tervezés folyamatait, a gyártást és a szerelést is.”

— KEVIN CZINGER, CEO at DIVERGENT

SLM anyagok az autóipari alkalmazásokhoz

Az SLM Solutions megfelelő fémporokat és technikai paramétereket biztosít az autóipar leggyakoribb alkalmazásaihoz.

  • Alumínium ötvözetek AlSI10Mg, ALSi7Mg és AlSi9Cu3
  • Nikkel alapú ötvözetek
  • Vasötvözetek 1.2709, 316L (1.4404)
slm-automotive-section1-1

Szelektív lézer olvasztás megoldásai az autóipar számára

Alumínium dekni hűtőcsatornával

Az SLM technológia lehetővé teszi belső hűtőcsatornákkal ellátott alumínium motor alkatrészek gyártását. Az így létrejött műszaki megoldás aktív hőpajzsként szolgál a motor elektromos pumpája számára. Ez a nagyfokú komplexitással bíró alkatrész ma már jóval költséghatékonyabban gyártható additív technológiával, mint a hagyományos gyártási eljárások bármelyikével.

Féknyereg fejlesztések

A legfontosabb előnye az additív technológiával gyártott féknyeregnek, hogy könnyebb a hagyományos eljárásokkal létrehozott alkatrészekhez képest.  A kisebb súly ellenére a 3D nyomtatott alkatrész képes kiállni a hatalmas teljesítmény és feszültség okozta próbát, ezzel megfelel a legszigorúbb autóipari elvárásoknak.

Minőségügyi sztenderdek

Az SLM Solutions segítő kezet nyújt a partnereinek az autóipar minőségügyi szabványainak való megfelelésben. Az SLM támogatásával lehetőség van az additív gyártási folyamatok certifikálására például IATF 16949 szerint. Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a tudásunkat a fémalkatrészek additív gyártással történő költséghatékony előállítása érdekében.