Energiaipar

3D fémnyomtatási eljárások az energiaipar számára

Nyisson az energiaipar felé additív gyártási eljárással. Az energiaiparra jellemző a kis sorozatos gyártás, rendszeresen változó termékekkel. Ez a dinamikusan változó és fejlődő iparág a gyártó cégek számára változatos termékpalettát szolgáltat. Az évente gyártott mennyiségek a néhány száztól a több ezerig terjedhetnek. Az összetett és lassú szerszámozás és készülékezés megszüntetése a tervezés számára is hatalmas rugalmasságot biztosít, és azonnali reakcióidőt. Ezek révén az ellátási lánc jelentős pozitív átalakuláson megy keresztül az additív gyártási technológia bevezetésével.

Az energiaipar működésének konvencionális modellje szerint jelentős pótalkatrész készlet tartására van szükség, mert a gyártási átfutási idő hosszú, az állási költség pedig magas. Az SLM additív technológiájának alkalmazása a korábbi több hetes vagy hónapos szállítási határidőt néhány napra redukálja, ezzel pedig megvalósul a korábban elképzelhetetlen Just-in-time gyártási metodika.

 

Függetlenül attól, hogy az Ön gyártási volumene alacsony vagy magas, érdemes alaposan átgondolnia a szelektív lézer olvasztás additív technológiájának bevezetését. Alább megtekinthet néhányat azon ipari innovatív sikerek közül, melyek az SLM-mel közösen valósultak meg.

 

Késnek a megrendelt szerszámok? Hidalja át a prototípus gyártás és sorozatgyártás között feszülő költséges és időigényes szakadékot az SLM Solutions innovatív technológiáival.

Az SLM Solutions alkalmazástechnológiai szakértői támogatják és segítik alkatrészei megtervezését és gyártását szelektív lézer olvasztási technológiával a prototípus gyártástól a széria gyártásig. Tekintsen meg az általunk elért innovatív ipari sikerek közül néhányat, és győződjön meg szelektív lézer olvasztás lehetőségeinek korlátlanságáról.

Függetlenül attól, hogy kis- vagy nagyszériás gyártásról van szó, a határ a csillagos ég – a siker garanciája pedig z SLM Solutions felsőkategóriás termékei és szolgáltatásai.

Sikertörténetek a nagyvilágból

Feldolgozható anyagok az energiaipar számára

Az SLM Solutions a felsőkategóriás és ipari úttörőnek számító gépei mellett megfelelő fémport és gyártási paramétereket is szolgáltat az energiaiparban jelen lévő ügyfeleinek.

  • Nikkel bázisú ötvözetek: IN625, HX, IN718, IN939
  • Vasötvözetek: 316L (1.4404)  ű
  • Réz bázisú ötvözetek: CuSn10
Megoldások a energiaipar számára

Turbina állórész lapátok

Az additív gyártás egy okosabb és gazdaságilag versenyképes alternatíva az állórészlapátok öntésére. A speciális hűtőcsatornák kialakításának és a nagy hőállóságnak a kombinációjaként az állórész működési hőmérséklete jelentősen megnövekszik, ezzel pedig emelkedik a hatékonysága is, miközben az emissziós értékek csökkennek.

Üzemanyag fúvókák

A belső csatornák létrehozásának köszönhetően, ahol a folyadékok korábban nem elérhető módon képesek keveredni, az égés hasznának új szintje érhető el az additív gyártási technológia által. Magasabb teljesítmény mellett alacsonyabb károsanyag kibocsájtás érhető el, ami kulcsa a H2 tartalom növelésének a hidrogén turbinák használata során.

Rotorlapátok

A szelektív lézer olvasztás biztosítja a rotorlapátok prototípusgyártásához szükséges előnyöket az által, hogy gyors és gazdaságilag életképes tesztelést tesz lehetővé.

Minőségügyi sztenderdek az energiaipar számára

A fémből készült alkatrészek hitelesítésének szakértői vagyunk, és készen állunk arra, hogy segítsük Önt a folyamat bármely szakaszában. Az SLM Solutions segíti az energiaipari projekteket releváns dokumentumokkal, certifikációkkal, pFMPEA-kkal, technikai paraméterekkel, szükséges nagy tisztaságú fémporral stb. Engedje meg nekünk, hogy megosszuk Önnel a tudásunkat és tapasztalatunkat, és fellendítsük a termelését additív gyártási technológiával. Keressen minket még ma!

TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

IPARÁGAK

SLM MEGOLDÁSOK