Gyógyászat - egészségügy

3D fémnyomtatási megoldások a gyógyászatban

Az orvosi eszköz gyártók egyre gyorsuló ütemben adoptálják a különböző additív technológiákat, különböző orvosi eszközök és fogászati protézisek gyártásához. A szelektív lézer olvasztás ideális gyártástechnológia, melynek révén az implantátumokba egyéb funkciók integrálhatók. Például rács szerkezetű sebészeti implantátumok segítik a csontintegrációt és csökkentik a beavatkozás által okozott stresszt. A beteg számára személyre szabott implantátumok gyakran komplex geometriákat eredményeznek, amelyeket az SLM® gyártástechnológiával hatékonyan és költséghatékonyan lehet elkészíteni - jelentős előnyt nyújt a hagyományos öntési és fémmegmunkálási eljárásokhoz képest.

 

Legyen szó akár egyedi, akár sorozatgyártásról, tapasztalja meg a személyre szabott betegellátás előnyeit az additív technológiával – mi segítünk az Ön sikerében a fémadalékok gyártásával. Tudjon meg többet az SLM® technológiát használó számos gyártási lehetőségről az egészségügyi ágazatban alább.

SLM által feldolgozható anyagok a gyógyászatban

Az SLM Solutions minősített fémporok széles skáláját kínálja a szelektív lézeres olvasztórendszereinkhez, amelyeket általánosan használnak az egészségügyben. Az SLM Solutions által biztosított összes anyag kémiája, gömbszerkezete, részecskeméret-eloszlása, szárazsága és folyóképessége szempontjából minősített. Validált folyamatparamétereket kínálunk minden bioanyaghoz minden gépünkön.

  • Ti-alapú ötvözetek: Ti6Al4V Gd. 23, Ti (2. osztály)
  • Kobalt-króm alapú ötvözetek: CoCr28Mo6, SLM® MediDent
  • Rozsdamentes acél: 316L (1.4404), 17-4PH (1.4542)
    Kérésre más bio kompatibilis alapanyagok is rendelkezésre állnak.
slm-automotive-section1-1

Ortopédiai implantátumok

A csípő-, térd- és végtagimplantátumok SLM® technológiával készülnek.

implantátumok

A betegek igényeihez igazított és egyedi CMF implantátumok összetett geometriájúak, amelyeket hatékonyan gyártanak SLM gépeken.

Fogprotézisek

Fogkoronák és hidak, RPD-k, implantátumrudak, implantátumkeretek, implantátumcsonkok, fogszabályozó RME-k gyártása

Sebészeti eszközök

A sebészeti műszerek prototípusként és kis sorozatban készülnek SLM® technológiával.

Minőségi szabványok az egészségügyi ágazat számára

Szakértők vagyunk gépeink fémalkatrészeinek minősítésében, és készek vagyunk segíteni a folyamat minden szakaszában. Az SLM Solutions megfelelő dokumentációval, tanúsítványokkal, pFMEA-kkal, paraméterekkel, porokkal támogatja az egészségügyi projekteket. Engedje meg, hogy tudásunkat megosszuk Önnel termelésének fellendítése érdekében, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!