Szerszámipar

3D fémnyomtatási megoldások a szerszámipar számára

A szelektív lézer olvasztás gyártási technológiája növekvő népszerűségnek örvend a szerszámgyártók körében. Óriási előnye, hogy a hagyományosnak nevezhető gyártási eljárásokkal nem megvalósítható geometriákat is képes létrehozni komplett szerszámok vagy szerszámbetétek esetén, ezzel pedig jelentősen növelni a szerszám teljesítményét, tartósságát. Az egyik legerősebb érv az additív gyártás mellett az integrált belső hűtőcsatornák létrehozásának lehetősége, mely csökkenti a gyártás átfutási idejét, a szerszámban ébredő feszültségeket és megnöveli a használhatóság idejét. Ráadás, hogy a szerszám vagy betét egészen újszerű anyagösszetételekből is elkészíthető, amivel elérhetővé válik az anyag keményítésének vagy a mag lágyításának lehetősége.

SLM által feldolgozható anyagok a szerszámipar számára

Az SLM felhasználható anyagok széles választékát kínálja a szerszámipar számára. Ezek mindegyike minősített az összetétel, a méret és a forma szempontjaiból is.

 

  • Vasötvözetek: 316L (1.4404), 1.2709, H13 (1.2344)
  • Rézötvözetek: CuNi2SiCr
slm-automotive-section1-1

Formaszerszámok

Additív gyártástechnológiával hőre lágyuló műanyagok vagy gumik fröccsöntő vagy bélyeg szerszámai belső hűtőcsatornákkal gyorsan legyárthatók. Az SLM technológiájával a gyártási átfutási idő 75%-kal csökken, ráadásul az így létrehozott szerszámok gyártási hatékonysága növekszik. De a gyártáshoz használt készülékek és mérési segédeszközök gyártási hatékonysága is javítható 3D fémnyomtatási technológiával.

Gumiabroncs szerszámok

A gumiabroncs formaszerszámok kihasználják az additív gyártás adta óriási szabadságot, ezzel jelentősen növelve a gumiabroncs funkcionalitását. Az így készült szerszámok forgalomba kerülése jelentősen kevesebb időt vesz igénybe, és a szükséges változtatások is sokkal rugalmasabban elvégezhetők.

Minőségi szabványok a szerszámgyártás számára

Szakértők vagyunk gépeink fémalkatrészeinek minősítésében, és készek vagyunk segíteni a folyamat minden szakaszában. Az SLM Solutions megfelelő dokumentációval, tanúsítványokkal, pFMEA-kkal, paraméterekkel, porokkal támogatja az szerszámgyártási projekteket. Engedje meg, hogy tudásunkat megosszuk Önnel termelésének fellendítése érdekében, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!