SLM®125 Nagy erejű lézer kis helyre összpontosítva

Az SLM®125 ideális választás felhasználók széles körének a prototípus és egyedigyártás világától a sorozatgyártásig, kutatás-fejlesztésig.

Kompakt és erőteljes gép fémalkatrészek gyártására

Az SLM gépcsalád legkisebb tagja nagyon sok tulajdonságot örökölt felsőkategóriás testvéreitől, melyeket kis helyigény mellet bocsájt a vásárlók rendelkezésére. Úgy a munkatálca előmelegítésének lehetősége 200 °C-ra, mint a 400W teljesítményű fiber-lézer kiemelkedőnek számít a piacon. Ezzel pedig a gép alkalmassá válik még sorozatgyártásra is, miközben 80%-kal kevesebb fémport használ, mint néhány versenytárs.

Hatékony, következetesen felépített paraméteres vezérlő

Az SLM Solutions anyagfejlesztő modulja egy könnyen és intuitívan használható szoftveres eszköz a paraméteres változatok szisztematikus vizsgálatára. A felhasználók maguk fejleszthetik az egyes megmunkált anyagokkal kapcsolatos ismereteiket, és alkalmazhatnak egyedi beállításokat. Az paraméterek automatikus beállítása és az alkatrész pozícionálásának ismételhetősége által jelentős idő spórolható meg a gyártás, illetve az ötvözetek anyagösszeállításának meghatározása során.

Kimagasló minőségű fémporok és megbízható fémpor kezelő rendszer

Rozsdamentes acél, kobalt-króm vagy nikkel alapú ötvözetek, alumínium és titán. Csal néhány, az SLM 125 szelektív lézer olvasztó gép által alkalmazható fémek közül. Reaktív és nem reaktív fémek is feldolgozhatók az SLM 125-tel extra kiegészítők megvásárlása nélkül.
A fejlesztés során nagy figyelmet kapott kompakt méretének köszönhetően kevesebb fémpor mozgató egységre van szükség, a gyártáshoz szükséges fémpor cseréje gyorsan megvalósítható.

Vevőközpontú rendszer, mely az additív gyártástechnológia sikerét szolgálja

Az SLM152 a vevő minden igényének megfelelve lehetővé teszi számukra az additív gyártástechnológia előretörését. A komponensek és opciók sokfélesége minden érdeklődő számára jó választássá teszi az SLM125-öt, kezdve a kutatóintézetektől, az új anyagok kidolgozásán dolgozó laborokig, prototípus és kissorozat gyártókig.

SLM®125 kiegészítők

Az SLM®125 ideális választás felhasználók széles körének a prototípus és egyedigyártás világától a sorozatgyártásig, kutatás-fejlesztésig.

A PSM egység védőgázos környezetben elvégzi a fémpor szitálását és szelektálását. Az SLM gép túlfolyó csatornáin kiáramló fémport kannákban gyűjtik össze, ami manuálisan kerül a szita rendszerbe. A felhasználásra alkalmas és túlméretes fémpor komponensek szétválasztása a rendszer használata közben történik.

A szitálás folyamata automatikusan lefut, nem befolyásolva az SLM gép működését, így a gyártási idő csökkenthető.  A szitálási folyamat támogatására és gyorsítására egy ultrahangos tisztító eszköz is a rendszer része.

A PSM-mel kombinált SLM 125 gép zárt fémporkezelési rendszert valósít meg, így válik a reaktív és nem reaktív fém is feldolgozhatóvá.

Az MPM egy olyan megoldás, mellyel monitorozhatóvá válik az SLM eljárás közbeni hőkibocsátás. A rendszer a teljes olvasztási folyamat alatt rögzíti az olvadékból keletkező hőkibocsátást.

  • rétegenként diagramot készít a hőkibocsátásról
  • észleli az alkatrész egyenetlenségeit és hibáit
  • dokumentálja és naplózza az építési folyamat MPM fájljait

A folyamatos lézer figyelő rendszer az építési folyamat egésze alatt monitorozza a névleges és valós lézererőt

  • valós idejű figyelmeztetéseket ad a lézer erejének eltéréseiről
  • dokumentálja a lézer erejét minden scannelési vektor során, a teljes olvasztási folyamat alatt

SZERSZÁM BETÉTEK INNOVATÍV HŰTÉSSEL

Anyag: Szerszámacél 1.2709 
Gyártási idő: 2h 21m per alkatrész

Részletek

Ez a konformál hűtéssel megvalósított szerszám betét képes növelni a gyártási minőséget és optimalizálni a termelési folyamatot, a gyártási idő csökkentése mellett. Az egyedi, más gyártási technológiával nem megvalósítható hűtőcsatornák lehetővé tették a kevesebb gyártási selejt, és a rövidebb gyártási idő megvalósítását. A tesztek során hat különböző hűtéssel megvalósított szerszám készült, melyek működése egyenként kiértékelésre került.

PÁCIENSRE SZABOTT IMPLANTÁTUMOK

Gép: SLM®125
Anyag: Ti Gd. II & Ti6Al4V

Részletek

Ez az állcsont implantátum a páciens anatómiájára lett tervezve és gyártva, melynek szükséges alapját egy CT vizsgálat scannelt képe szolgáltatta. A technológia alkalmazásával a sebészeti eljárások hatékonysága növekszik úgy funkcionális, mint esztétiaki értelemben véve. A sebészeti beavatkozások során használt implantátumok gyártása nem csak hatékonyabb SLM technológiával, de gazdaságosabb is, összevetve a megszokott CNC technológiával.

FOGPROTÉZIS ALKATRÉSZEK

Anyag: CoCr SLM® MediDent (ISO 22674)
Réteg vastagság: 30 µm

Részletek

Fogászati koronák és hidak PFM típusú protézisekhez, valamint az akril protézisek vázai is előállíthatók SLM technológiával. Az alkatrész tervezése egyénre szabottan történik, lehetőség van azonban egyszerre több implantátum komponens gyártását is elvégezni az SLM gépben. Az SLM típusú additív technológia alkalmazása kevesebb anyagveszteséggel jár és gazdaságosabb, mint a korábban alkalmazott CNC marási eljárás.

 

SLM®125 műszaki specifikáció​

Gyártási méret (L x W x H):
125 x 125 x 125 mm
4.9 x 4.9 x 4.9 in
(munkatálca vastagságával csökkentve)
Build Volume Reduction (L x W x H):
50 x 50 x 50 mm
2 x 2 x 2 in
(munkatálca vastagságával csökkentve)
3D lézeroptika típusa:
Single (1x 400 W) IPG fiber lézer
Építési kapacitás:
25 cm³/h -ig
Elérhető rétegvastagság:
20 µm - 75 µm, 1 µm increments
Legkisebb megvalósítható komponens:
140 µm
Lézersugár fókusz átmérő:
70 µm - 100 µm
Maximum szkennelési sebesség:
10 m/s
Átlagos Inert gázfogyasztás gyártás közben:
0,6 l/min (argon)
Átlagos Inert gázfogyasztás tisztítás közben:
70 l/min (argon)
Elekt. csatl / bemenet:
400 Volt 3NPE, 32 A, 50/60 Hz, 3 kW
Sűrített levegő igény / fogyasztás:
ISO 8573-1:2010 [1:4:1] 7 bar
Méretek (L x W x H):
1400 mm x 900 mm x 2460 mm
Súly:
700 kg szárazon
750 kg fémporral