Nagy erejű lézer kis helyre összpontosítva

3D fémnyomtatás több lézerrel és zárt fémporkezelési rendszerrel.  Az SLM®280 2.0  megfelelő választás közepes és nagy volumenű, illetve prototípus gyártás additív technológiával való megvalósítására.

SLM®280 2.0

A robosztus felépítésű második generációs SLM 280 2.0 megfelelő választás közepes és nagy volumenű, illetve prototípus gyártásra. A szelektív lézer technológiás gép 280 x 280 x 365 mm-es munkateret kínál az alkatrész megvalósítására, ahol is nagyteljesítményű dupla fiber lézerrel ér el rendkívüli hatékonyságot a kategóriában. Az ikerlézer rendszernek köszönhetően a termelékenység akár 80%-kal is nagyobb lehet, mert a kétirányú fémpor terítés jelentősen redukálja a szükséges várakozási időt a felvitt rétegek között.

 

Az alapfelszereltségként géphez rendelt PSM fémpor szita rendszer, és a fémport a gépbe automatikusan bejuttató egység minimalizálja az emberi érintkezés szükségességét. A PSM szita és a fémpor cserélő rendszerek rugalmas alapanyag kezelést biztosítanak, miközben segítenek megtartani a fémpor minőségét a gázzal kitöltött nyomtatási kamrában.

SLM®280 2.0 kiegészítők

A PSM egység *inert* gáz környezetben elvégzi a fémpor szitálását és szelektálását. Az SLM gép túlfolyó csatornáin kiáramló fémport kannákban gyűjtik össze, ami manuálisan kerül a szita rendszerbe. A felhasználásra alkalmas és túlméretes fémpor komponensek szétválasztása a rendszer használata közben történik.

A szitálás folyamata automatikusan lefut, nem befolyásolva az SLM gép működését, így a gyártási idő csökkenthető.  A szitálási folyamat támogatására és gyorsítására egy ultrahangos tisztító eszköz is a rendszer része.

A PSM-mel kombinált SLM 280 gép zárt fémporkezelési rendszert valósít meg, így válik a reaktív és nem reaktív fém is feldolgozhatóvá.

Az MPM egy olyan megoldás, mellyel monitorozhatóvá válik az SLM eljárás közbeni hőkibocsátás. A rendszer a teljes olvasztási folyamat alatt rögzíti az olvadékból keletkező hőkibocsátást.

  • rétegenként diagramot készít a hőkibocsátásról
  • észleli az alkatrész egyenetlenségeit és hibáit
  • dokumentálja és naplózza az építési folyamat MPM fájljait

A folyamatos lézer figyelő rendszer az építési folyamat egésze alatt monitorozza a névleges és valós lézererőt

  • valós idejű figyelmeztetéseket ad a lézer erejének eltéréseiről
  • dokumentálja a lézer erejét minden scannelési vektor során, a teljes olvasztási folyamat alatt

A karbantartási műveletek egyszerűségének és biztonságának növelése céljából fejlesztett SLM porsimító penge hasznos kiegészítője az egységnek.

  • stabil rögzítés a karbantartáshoz
  • biztonságos kezelés
  • körbeforgatható állomás a teljes hozzáféréshez
  • biztonságos tárolás a porsimító penge mechanikus elemei számára
  • állomás mérete 730mm x 310mm x 250mm

Az eszköz a leterített por vastagságát 1 μm -on belül tartja, függetlenül az operátortól. Ezzel a gyártás minősége állandó lesz.

A munkatálca az elkészült munkadarabbal együtt egyszerűen eltávolíthatóvá válik a80 kg-ig az építő tálca kezelő eszköz segítségével.

MONOLIT NYOMÓKAMRA

Gép: SLM®280
Anyag: IN718
Réteg vastagság: 30µm
Építési idő: 3n 5ó 25p 

Részletek

Ez a tolókamra számos olyan geometriát tartalmaz, ami miatt korábban egy alkatrészből való megvalósításának lehetősége erősen limitált volt. Az additív technológia sajátossága, a létrehozható rácsos szerkezet amellett, hogy nagyon erős, innovatív hűtési csatornák létrehozását is lehetővé tette. A nyomtatás kevesebb szakember és kisebb üzem szükségességét igényli a hagyományos eljárásokhoz képest, ráadásul az egy komponensből való felépítés elkerülhetővé teszi a szerelés végrehajtását. Így a gyártás teljes átfutási ideje hónapokról napokra csökken.

NYAK KONZOL

Gép: SLM®280 Twin
Anyag: Ti6Al4V
Réteg vastagság: 30µm 
Építési idő: 1n 19ó 11p 

Részletek

Ez a szerkezeti komponens korábban három alkatrészből épült fel, és jóval nagyobb súllyal rendelkezett. Az additív gyártástechnológia egyrészt jelentős, 31%-os súlycsökkenést tett lehetővé, másrészt megspórolható vele az alkatrészek szerelésének ideje és költsége. Az SLM 280 ikerlézeres változatának használata 41%-kal csökkentette a gyártási időt a szimpla lézeres változathoz képest.

slm280-20_slider_2_3

CROSS-JET EGYSÉG

Gép: SLM®280 Twin
Anyag: AlSi10Mg
Réteg vastagság: 60µm 
Építési idő: 20h (Maximized Build Chamber, 10 Units)

Részletek

A robottal automatizált hegesztési folyamat lelke hybrid hegesztő fej, melyben helyet kap az integrált GMA hegesztő és az optika. A Fronius, hogy megvédje az optikát a hegesztés során létrejövő szennyeződésektől, a „Cross-Jet” egységet fejlesztette ki. Hogy az innovatív módszer gyártható is legyen, az SLM technológiát választották, mely 18 különböző komponenst ötvözött eggyé, ezzel elérve a teljesítményáram növekedését, miközben csökkent a munkadarab súlya és az előállítás költsége.

SLM®280 2.0 műszaki specifikáció​

Gyártási méret (L x W x H):
280 x 280 x 365 mm
(munkatálca vastagságával csökkentve)
3D lézeroptika típusa:
Szimpla (1x 400 W or 1x 700 W) IPG fiber lézer
Dupla (2x 400 W or 2x 700 W) IPG fiber lézer
Építési kapacitás:
88 cm³/h (400 W iker)
Elérhető rétegvastagság:
20 µm - 75 µm
Legkisebb megvalósítható komponens:
150 µm
Lézersugár fókusz átmérő:
80 µm - 115 µm
Maximum szkennelési sebesség:
10 m/s
Átlagos Inert gázfogyasztás gyártás közben:
2.5 l/min (argon)
Átlagos Inert gázfogyasztás tisztítás közben:
70 l/min (argon)
Elekt. csatl / bemenet:
400 Volt 3NPE, 63 A, 50/60 Hz, 3.5-5.5 kW
Sűrített levegő igény / fogyasztás:
ISO 8573-1:2010 [1:4:1], 50 l/min @ 6 bar
Méretek (L x W x H):
2600 mm x 1200 mm x 2760 mm
Súly:
1300 kg száraz
1800 kg fémporral töltve