SLM®800

Az SLM800 megnövelt Z lökete jóval nagyobb alkatrészek gyártását teszi elérhetővé. A lehetőség, hogy több gép összekapcsolható az SLM HUB-on keresztül, új megvilágításba helyezi a 3D fémnyomtatást a tömeggyártás szempontjából.

 

 • 500 x 280 x 850 mm gyártási terület
 • Multi-lézer (négy)
 • Permanens szűrő
 • Multi-gép kapcsolat
 • Automatizált tartály kezelés, és fémpor menedzsment (SLM HUB)

SLM®800

Az SLM800 képes nagyon hatékonyan felépíteni nagyméretű alkatrészeket, ugyanakkor új lehetőségeket nyit a gyártásban. Minden SLM szabadalom helyet kapott a gépben, az elérhető legfejlettebb változatban. Ilyen a fémpor terítő kefe, permanens szűrő modul, központi fémpor adagolás, amikkel a legnagyobb alkatrészek is beavatkozás nélkül elkészíthetők.

 

Az SLM HUB valamint az opcionálisan elérhető fémpor tartály tároló lehetővé teszi egy automatizált 3D fémnyomtató gyártócella konfigurálását. Az eredmény egy nagy méretű alkatrészek elkészítésére képes, emberi beavatkozást nem igénylő felső kategóriás 3D fémnyomtató.

Valódi alkatrészek az SLM®800 munkatálcájáról

SLM®800 kiegészítők

Az SLM 800 akkor éri el a csúcsteljesítményét, az az SLM HUB-bal egy teljesen automatizált rendszert alkot. Az az integrált megoldás a beépített tárolók automatikus mozgatását valósítja meg. Az SLM HUB ezen felül kiveszi a kézi porkezelés szükségességét a folyamatból, beleértve a fel nem használt por visszajuttatását a tárolóba. A por eltávolítása vákuum technológiával történik, és teljesen zárt rendszert alkot.

Egyetlen SLM HUB akár 5 SLM 800 kiszolgálására is képes. Elérhető továbbá a fémpor tartályok párhuzamos kezelése is, így egy megnövelt üzemidejű rendszer valósul meg.

A permanens szűrőrendszer felfogja a kormot és a szennyező részecskéket a gázáramból egy szinterezett lemezszűrő segítségével. A szűrő tisztítása gázzal történik, a hulladékanyagot egy edénybe dobják száraz ártalmatlanításra, miközben a tiszta gáz visszatér a számára biztosított helyre.

A 90l-es tartállyal szerelt PSV vákuumos fémpor kezelő egység segít eltávolítani és tárolni a felhasználásra nem került nagy tisztaságú fémport. Az automata rendszer képes az alapanyag szitálására, mielőtt azt újbóli felhasználásra küldené. Felszedi továbbá a túlfolyt port és a megmunkálással párhuzamosan képes működtetni a szitát. A vákuumos fémpor kezelő a PRS rendszerben maradt fémpor kezelését is elvégzi.

A Part Removal Station, röviden PRS küldetése, hogy csökkentse a gépállás idejét az által, hogy a munkatálcát cserélhetővé teszi. Így a következő darab gyártásához nem kell megvárni, amíg a tálca felszabadul. A munkadarab felépítésének helyet adó henger a gépből eltávolításra kerül, hogy hűljön, és hogy a be nem olvasztott fémpor eltávolítható legyen. A beépített kesztyűk teljes hozzáférést biztosítanak a munkadarabhoz. A fel nem használt por közvetlenül a PSV-be kerül, ahonnan szitálás után a következő munkadarabba épül be.

Az MPM egy olyan megoldás, mellyel monitorozhatóvá válik az SLM eljárás közbeni hőkibocsátás. A rendszer a teljes olvasztási folyamat alatt rögzíti az olvadékból keletkező hőkibocsátást.

 • rétegenként diagramot készít a hőkibocsátásról
 • észleli az alkatrész egyenetlenségeit és hibáit
 • dokumentálja és naplózza az építési folyamat MPM fájljait

A folyamatos lézer figyelő rendszer az építési folyamat egésze alatt monitorozza a névleges és valós lézererőt

 • valós idejű figyelmeztetéseket ad a lézer erejének eltéréseiről
 • dokumentálja a lézer erejét minden scannelési vektor során, a teljes olvasztási folyamat alatt

A karbantartási műveletek egyszerűségének és biztonságának növelése céljából fejlesztett SLM Porsimító penge hasznos kiegészítője az egységnek.

 • stabil rögzítés a karbantartáshoz
 • biztonságos kezelés
 • körbeforgatható állomás a teljes hozzáféréshez
 • biztonságos tárolás a Porsimító penge mechanikus elemei számára
 • állomás mérete 730mm x 310mm x 250mm

Ez az eszköz konzekvens porágyat biztosít leterített rétegek ezreinek megvalósítása során is, ezzel pedig még hatékonyabbá teszi a 3D fémnyomtatási eljárást. A kefe tartóssága a biztosítéka annak, hogy a húzott rétegek esetleges pontatlansága nem okoz minőségromlást a gyártásban.

 • tesztekkel bizonyított, hogy a kefe 100.000 réteg hibamentes elhúzását garantálja
 • A porággyal való ütközések (max. 3mm-ig) sem okozzák a kefe sérülését
 • Lehetővé teszi az alkatész javítását sérülés vagy újrahúzás nélkül.
SLM®800 műszaki specifikáció​
Gyártási méret (L x W x H):
500 x 280 x 850 mm
Lézer konfigurációk:
Quad (4x 700 W) IPG fiber lézer
Építési kapacitás:
Akár 171 cm³/h (Quad 700 W)
Elérhető rétegvastagság:
20 µm - 90 µm
Legkisebb megvalósítható komponens:
150 µm
Lézersugár fókusz átmérő:
80 µm - 115 µm
Maximum szkennelési sebesség:
10 m/s
Átlagos Inert gázfogyasztás gyártás közben:
5-7 l/min (argon)
Átlagos Inert gázfogyasztás tisztítás közben:
70 l/min (argon)
Elekt. csatl / bemenet:
400 Volt 3NPE, 63 A, 50/60 Hz, 8-10 kW
Sűrített levegő igény / fogyasztás:
ISO 8573-1:2010 [1:4:1], 50 l/min @ 6 bar
Méretek (L x W x H):
specifikációtól függően
Méretek (L x W x H):
specifikációtól függően
Súly:
specifikációtól függően

TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

IPARÁGAK

SLM MEGOLDÁSOK