Az oltások elterjedésével a gazdaság is éledezik. Ezt már a gyártócégek is érzik, készülnek arra az eshetőségre is, hogy a piac gyors fellendülésnek indul. Természetesen ahogy a fogyasztási mutatók emelkednek, a különböző gyártókapacitásoknak is időben lépniük kell és fontos stratégiai döntéseket kell meghozniuk, hogy ki tudják szolgálni ezt a megnövekedett igényt. Mi, a Smartusnál arra törekszünk, hogy felkészülten álljunk ügyfeleink rendelkezésére ebben a különösen fontos átmeneti időszakban. Mindenki reményekkel telve tekint a jövőbe, a kérdés az, hogy gyors növekedés lesz-e vagy egy lassú, hosszan elnyúló emelkedő tendencia? Bármelyik legyen is, azt már érzékeljük, hogy a gyártási nyomás növekszik. Megemlítünk néhány fontos szempontot, amelyre mindenképpen figyelni kell a jövőben.

 

Ellenőrizze gépei állapotát

Az elmúlt évben valószínűleg több cégnél is előfordult olyan gép, ami a körülmények miatt tétlenül, kihasználatlanul állt. Tulajdonosaik érthetően alig várják, hogy újra termelésbe állíthassák ezeket, figyelni kell azonban arra, hogy egy hosszabb kihagyás után akadhatnak problémák az újraindítást követően, jellemzően a gép hidraulikájával, pneumatikájával vagy egyéb alkatrészével kapcsolatban. Az ilyen jellegű meghibásodásokkal jobb előre számolni és megoldani mielőtt komolyabb gondot okoznak.

 

Ismert hibák javítása

Elképzelhető, hogy a gép régóta használatban van, annak ellenére, hogy közelít a karbantartási periódus végéhez – de eddig halogatták annak elvégzését. Most azonban itt a kiváló alkalom, hogy ezeket elvégezzék, hiszen a felgyorsult termelésben nagyon költséges is lehet az emiatt bekövetkezett leállás.

 

Hosszabb szállítási határidő

Az üzleti világ hónapok óta érzi a vírus okozta visszaesést. A szerszámgép gyártók számára ez azt jelenti, hogy a megszokottnál több gép van raktáron. Ebből könnyen azt a téves következtetést lehet levonni, hogy raktárról könnyen és gyorsan hozzá lehet férni az új gépekhez. Azonban, akár gyorsan, akár lassan indul újra az élet, ez a készlet rendkívül hamar elfogyhat. Sok cég az elmúlt évre tervezett beruházásait elhalasztotta, illetve a jelenlegi pályázati időszakban több jövőévre tervezettet már idén megvalósít – kihasználva a rendkívül kedvező feltételeket. Előfordulhat, hogy egy hónap múlva váratlanul meghosszabbodik a szállítási határidő. Sokan, akik azt gondolják, hogy ráérnek majd csak később ajánlatokat kérni, hirtelen hat hónapos szállítási idővel szembesülhetnek. Ez persze a tervezett határidőket eltolhatja, pedig az addigra újraindult gazdaság a szokásos termelési kapacitások 100 százalékára számít.

 

Kezdje el a tervezést mihamarabb

Várni sok esetben igen költséges lehet. A legjobb módja a felkészülésnek, hogy előre és közösen gondolkodunk. Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal, hiszen minél hamarabb kezdünk el tervezni, annál nagyobb valószínűséggel találjuk meg a legköltséghatékonyabb megoldást, illetve tudjuk garantálni a szállítási határidőket.