VÁLASSZON AZ ALÁBBI KATEGÓRIÁK KÖZÜL:

OKUMA CNC ESZTERGÁK

Esztergálás során a forgást végző munkadarabon, az előtolást végző egyélű szerszámmal, állandó forgácsvastagság mellett történik az anyagleválasztás. Jellemzően, tengely, persely, tárcsa jellegű alkatrészek készíthetők így. Ugyanakkor a CNC esztergagépeken végezhető műveletek száma mára megnövekedett. Hajtott szerszámmal, több tengellyel szerelt eszterga gépeken a forgástestek homlokán és palástján számos fúrási és marási művelet is végezhető.

OKUMA ESZTERGÁK

OKUMA MEGMUNKÁLÓKÖZPONTOK

A marás során, szabályos egy- vagy többélű forgácsoló szerszámmal végzett anyagleválasztás történik. A főmozgás a szerszám forgása, a mellékmozgás a munkadarab relatív elmozdulása, ami történhet a gép asztalának, vagy orsójának mozgatása által. A forgácsoló szerszám, kialakításától függően a homlokával vagy a palástjával is végezheti a forgácsolást. Jellemző műveletek a síkmarás, kontúr marás, fúrás, menetkészítés, dörzsárazás, zsebmarás stb. A jelenlegi ipari trendek szerint, a megmunkáló központokon végezhető műveletek sora dinamikusan növekszik.

OKUMA MEGMUNKÁLÓKÖZPONTOK

MULTIFUNKCIÓS OKUMA CNC GÉPEK

Az egyre növekvő műszaki kihívás hatására az egyélű szerszámmal forgó munkadarabon végzett esztergálási-, és az egy vagy több élő, forgó szerszámmal végzett marási műveletek, úgynevezett multifunkciós gépen történnek meg. A megnövekedett tengelyszám, a szimultán mozgások, a több orsós szerszámgépek világának csúcsát, a kompromisszum nélküli multitasking szerszámgépek jelentik.

MULTIFUNKCIÓS OKUMA CNC GÉPEK

OKUMA KÖSZÖRŰK

Elsősorban de nem kizárólag hőkezelt, edzett anyagon végzett befejező eljárás, mely során a szabálytalan élgeometriával rendelkező szerszám végzi a főmozgást. Ezzel az abrazív eljárással tükrös felületek, rendkívül pontos méretek és geometria készíthető.

OKUMA KÖSZÖRŰK

PORTÁL MEGMUNKÁLÓ GÉPEK

A megmunkáló központok kategóriájának speciális szereplője, az OKUMA jó hírét megalapozó portál gépek családja. Az autóipar formagyártásra és nagyméretű alkatrészmegmunkálásokra tervezett szerszámgépek három alap tengelyén túl W tengellyel is rendelkeznek a gerenda mozgatásához, illetve számos megmunkáló fejjel a több oldali megmunkáláshoz.

OKUMA PORTÁLGÉPEK

AUTOMATIZÁLÁS

Az Okuma gépekkel megvalósítható automatizálási lehetőségek széles spektrumon mozognak, közös ismertetőjegyük a folyamatbiztonság, az egyszerű kezelhetőség, gyors átállás a munkadarabok között. A robotokkal végzett feladatok lehetnek monoton mozgások, de akár a munkatér mosása, támasztása is. A munkavégzés körülményeire kevésbé érzékenyek, működésük kiszámítható, a végzett termelés pontosan kalkulálható.

AUTOMATIZÁLÁSI MEGOLDÁSOK