Új generációs, tervezhető tulajdonságú ötvözetek kutatás-fejlesztése különleges magashőmérsékletű alkalmazásokhoz, valamint a 3D fémnyomtatáshoz

A kedvezményezett neve: Smartus Szerszámgépkereskedelmi Zrt.
A projekt címe: Új generációs, tervezhető tulajdonságú ötvözetek kutatás-fejlesztése különleges magashőmérsékletű alkalmazásokhoz, valamint a 3D fémnyomtatáshoz
A szerződött támogatás összege: 341.123.730 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 69,14 %
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja egy új összetételű nagyentrópiás ötvözetcsalád, amelyből egy gyorshűtött gázporlasztási eljárást megalkotva fém 3D nyomtatáshoz és felületbevonáshoz alkalmas port, valamint adaptálva az ötvözetet 3D fémnyomtatással egyedi termékeket tervezünk előállítani magashőmérsékletű alkalmazásokhoz.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.31.
A projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00025

Profilbővítés támogatása csarnokon belüli nehézgép mozgatási megoldással a Smartus Zrt.-nél

A kedvezményezett neve: Smartus Szerszámgépkereskedelmi Zrt.

A projekt címe: A Smartus Zrt. fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 23.500.000, – Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 64,53%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Smartus Zrt. 2015 márciusában alakult azzal a céllal, hogy a japán OKUMA cég által gyártott világszínvonalú CNC szerszámgépeket, esztergákat, köszörűket, valamint multifunkciós megmunkáló központokat forgalmazza, valamint a japán cég magyarországi képviseletét ellássa. Ugyanakkor a korábbi évek során hazánkba importált berendezések javítását, karbantartását is országos lefedettséggel biztosítsa.

Ezeken az alapvető feladatokon túlmenően képzett és tapasztalt szakember gárdánk partnerhálózatunk számára folyamatos fejlesztési-, technológiai támogatást, szakmai tanácsadást is végez. A projekt keretében eszközbeszerzés (emelt rendelkezésre állású telephelyi szerver-clus, ZL-C-SL 5t/14,2m csarnoki futódaru, 10 m darupálya) valamint tanácsadási szolgáltatások igénybevétele valósul meg.

Egyre gyakrabban merül fel igény a gépek csarnokon belüli mozgatására, ugyanis az ipari fejlődés és ezzel összefüggésben a piaci igény az egyre összetettebb feladatokat ellátó automata gyártó cellák, valamint az ezek részét képező berendezések és a munkadarabok automatikus adagolását lehetővé tevő ipari robotok irányába indult el. Az ilyen típusú munkák komplett kivitelezése pedig több hónapos folyamatos, összehangolt munkát követel mind a szoftveres mind pedig az összeszerelést végző kollégáktól.

Úgy érezzük, hogy mindenképpen ezt az irányvonalat kell követnünk ahhoz, hogy ha a piacon jelenleg betöltött pozíciónkat szeretnénk megerősíteni és továbbra is új innovatív megoldásokat kívánunk biztosítani.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01377

Magas minőségű megmunkáló gépek beszerzésével gyártási tevékenység indítása a Smartus Zrt.-nél

A kedvezményezett neve: Smartus Szerszámgépkereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Magas minőségű megmunkáló gépek beszerzésével gyártási tevékenység indítása a SMARTUS Zrt-nél

A szerződött támogatás összege:
86 679 720 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

 

A projekt tartalmának bemutatása: A támogatott projekt keretében korszerű megmunkáló központokat és esztergáló gépet szerzünk be, amelyekkel megindítjuk gyártási tevékenységünket új kecskeméti telephelyünkön. Ezzel érdemi bővülést érünk el jelenlegi szolgáltatási és termékforgalmazási tevékenységünkhöz képest. Saját gyártó kapacitásunk megteremtésével a Smartus Zrt. ügyfelei részére előállított hozzáadott érték jelentős nő, és képessé válunk exportpiacokon való megjelenésre.

 

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. szeptember 10.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00845

Profilbővítés saját készülék gyártási kapacitás megteremtésével a Smartus Zrt.-nél

A kedvezményezett neve: Smartus Szerszámgépkereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Profilbővítés saját készülék gyártási kapacitás megteremtésével

A szerződött támogatás összege:
15 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 48,46%

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatott projekt keretében egy korszerű CNC szerszámgépet szereztünk be (OKUMA GENOS M560-V-e függőleges megmunkálóközpont), amelyet adaptív technológiai innovációval kiegészítve a Smartus Zrt. által kínált termékek és szolgáltatások körének bővítésére alkalmazunk. Az új eszköz lehetővé teszi, többek között, hogy az általunk értékesített szerszámgépekhez szükséges munkadarab rögzítő és pozicionáló készülékek előállításával kapcsolatos folyamatokat saját kézbe tudjuk venni, azaz ezeket saját magunk tudjuk tervezni és gyártani. Ennek következtében a Smartus Zrt. gyorsabb, pontosabb és hatékonyabb szolgáltatást tud nyújtani vevői számára, ami egyben versenyképességének és eredményességének növeléséhez is hozzájárul.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.10.26.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00723

1