A mai gazdasági környezetben tevékenykedő gyártók számos különböző kihívással néznek szembe. Akármelyik iparágban tevékenykednek is, biztosan küzdenek a képzett munkaerő megtalálásával, továbbá az általános hatékonyságnövelés lehetőségeinek felkutatásával. A megoldás többféle lehet, de akár teljesen integrált automatizálásról, akár robotizált gyártócelláról van szó, nálunk megtalálja a megoldást. Olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, mellyel nem csak a pillanatnyi hatékonyság, hanem a hosszútávú profitszerzési képességük is növekszik.

ROID RENDSZER

Az ARMROID az esztergagép, vagy multifunkciós millturn szerszámgép automatizálásának egy teljesen új koncepciója. A gépbe épített robotkar egyáltalán nem foglal helyet az üzem területén, és a munkadarabok tárolására szolgáló mozgatható szerkény is csak nagyon keveset. Ráadásul a robotkar funkciója az előgyártmány pakolásán túl annak támasztására, vagy hűtésére is képes. A robot vezérlése és programozása a szerszámgép vezérlőjéből történik, a már megszokott platformon. A mozgások biztonságát a robotkar pályájának automatikus generálása és a CAS ütközésvédelmi funkció garantálja.

A STANDROID fejlesztését valós piaci igények és lehetőségek felmérése szülte. Az eredmény egy kompakt, MB vagy Genos szerszámgépekhez épített megoldás. Az automatizálás ezen módja nem, vagy nem elsősorban a nagysorozatok és tömeggyártók igényeire szabott. A képzett munkaerő leterheltségét csökkenteni hivatott módszerrel a monoton, döntési képességet vagy kimagasló szakértelmet nem igénylő feladatok válthatók ki, kisszériás vagy egyedi gyártásban is.

AUTOMATA PALETTA CSERÉLŐ RENDSZEREK

A palettacserélővel szerelt CNC szerszámgépek a hatékonyságnövelés egyik legrégebbi, mára ezerszer bizonyított útja. A szereléssel töltött mellékidők redukálásával a vevők számára értéket teremtő forgácsolási idő radikálisan növelhető. Horizont szerszámgépek esetén a forgó paletta segítségével az alkatrész több oldalról történő megmunkálása tovább növeli a termelési képességet.


Ezen felül az Okuma Pallet Pool rendszeréből létezik kétszintes kivitel, ami a paletták számának növelésével korábban elérhetetlen szintre képes növelni a folyamatbiztos, emberi beavatkozásmentes gyártás idejét.

OKUMA GANTRY FELSŐPÁLYÁS ADAGOLÓ

Az OKUMA GANTRY LOADER küldetése a darabolt alapanyag főorsóba, illetve főorsókba juttatása, fordítása. Az alkatrész nyers állomásról az első operációt végző orsóba, onnan, ha szükséges a második operációt végző orsóba, majd a kész állomásra teszi a darabot. Mindeközben minimális helyet foglal. A Loader szervó hajtásai rendkívül gyorssá teszik a rendszert, ezzel az emberi alkatrész rakodáshoz képest nagyságrendi hatékonyságnövekedést ér el.

MU-S600V

Az Okuma nem csak a szerszámgépek, de az automatizált gyártási megoldások úttörője is. Ennek egyik jól sikerült eredménye az MU S600 öttengelyes szerszámgép, mely jellemzően kis méretű alkatrészek minden oldalról történő megmunkálására lett fejlesztve. Ezt pedig a következőképpen teszi: az opcionálisan egymás mellé épített két szerszámgép képes egymásnak átadni a félkész munkadarabot. Az első operációba történő betöltés lehet kézi, avagy ipari robottal végzett megoldás is, ahogyan a második operációból történő kitárazás is.

SAJÁT FEJLESZTÉSŰ EGYEDI ROBOT CELLÁK

Az ipari automatizálás felkapott trendjéből némileg kilóg a forgácsolási megoldások robottal történő kivitelezése. Az érzékeny műszaki folyamatok, precíz gépek, a sok esetben koszos környezet, a keletkezett forgács, és az előgyártámányok alakjának és méretének szórásai együtt igen nehézzé teszik a feladatot.

 

Az erre szakosodott SMARTUS mérnökcsapat néhány alvállalkozóval végig vitt küzdelmes siker után, a felszedett tudásra és sok évtizedes forgácsolásban szerzett tapasztalatra alapozva vállalja a kihívást. Az egyedi igényekre szabott, tömegtermelésben alkalmazott, biztonságos és 100%-ban emberi beavatkozás mentes gépkiszolgáláson túl, az általunk tervezett és kivitelezett cellák az alkatrész mérését és azonosítását is a gyártócellába integrálhatják.

 

Lehetőség van továbbá több gépes műveletsorok végrehajtására robotos vagy futószalagos továbbítással is.

 

Amit a SMARTUS AUTOMATION kínál Önnek, az nem csupán egy humán erőforrást kiváltó 21. századi megoldás. Küldetésünk az Ipar 4.0 és az ügyfelek igényei szerinti stabil, folyamatbiztos, emberi beavatkozást nem igénylő, termelékeny és gazdaságilag is hatékony komplex termelő egység, vagy sor megtervezése és kivitelezése. Szükség szerint a mérés és korrekciózás, illetve az egyedi alkatrész megjelölés részfolyamatai is rendszerbe illeszthetők.

 

Amit az ügyfél kap az nem más, mint a zavartalan érték és folyamat áramlás, és az ezzel együtt járó minden pénzügyi, logisztikai és technikai előny.

 

Celláink üzemeltetésére vonatkozó szemléletünk szerint, a feltétlen szükséges emberi beavatkozások lehetőségét ergonómikus, egyszerű, az értékteremtést legrövidebb ideig akadályozó módon biztosítjuk. A cella működésével kapcsolatos adatok tárolása, továbbítása és feldolgozása a visszatérő hibák végleges megoldásának és további fejlesztéseknek az alapja.

1