MACH-TECH 2024 és az ipar napjai

Mindig szorgos szervezés, némi extra munka és egy adag pozitív izgalom előzi meg a MACH-Tech kiállítást, hiszen több, mint 15.000 érdeklődő látogatja a rendezvényt. Kiváló lehetőség, hogy a meglévő kapcsolatainkat erősítsük, újakat köttessünk. 

SMARTUS STAND

Az a határozott célunk, hogy ismét megmutassuk a jelenlegi és leendő partnereinknek, mi mindenben segíthetjük a műszaki fejlődésüket. Az elmúlt idők fejlesztései nyomán büszkén elmondhatjuk, hogy a bemutatásra kerülő szerszámgépek és műszaki megoldások megérdemlik a kiemelt figyelmet.

Azt, hogy az Okuma szerszámgépek mennyire precízek és tartósak, ügyfeleink, de még a versenytársaink is elismerik. Az azonban sokaknak meglepetés lehet, hogy mennyire sokféle automatizálási lehetőséggel vagyunk képesek jelentősen csökkenteni az emberi beavatkozás szükségességét a forgácsolásban.

A cél végtére is, hogy minél kisebb helyen, minél több alkatrészt gyártsanak a partnereink anélkül, hogy jelentős számú, de nehezen megszerezhető emberi erőforrást kellene alkalmazniuk. Ehhez multifunkcionális, öttengelyes gépeket mutatunk be olyan szoftverekkel, melyek képesek a gyártás hatékonyságát csökkentő tényezők feltárására. Ezzel is hozzájárulva a döntések bizonytalanságának csökkentésére, és a gyorsaság növelésére.

Megérkezett:

OKUMA OSP-P500

A fejlesztés fókuszában a termelékenység növelése és a fenntarthatóság áll:
  • könnyű használat, még a kevésbé tapasztaltabb kezelők számára is
  • produktivitás növelése az új digital twin rendszernek köszönhetően
  • fenntarthatóság: ECO Suite Plus és az Okuma intelligens technológiák használatával
  • biztonsági fejlesztések a kibertámadások ellen

LB3000-EXIII

A stand egyik kiemelt szereplője az új OSP-P500-as vezérlővel szerelt esztergánk:

Az Okuma a közelmúltban mutatta be az LB-EX sorozatú CNC eszterga következő generációs modelljét, az „LB3000 EXⅢ”-t. A green smart machine jegyében nagy pontosságot és különösen energiatakarékos gépet jelent. 

 

Az új modell még magasabb szintű pontossággal bír a „Thermo-Friendly Concept” továbbfejlesztésével, és egyéb intelligens technológiák segítségével, amelyek lehetővé teszik a gép számára, hogy a pontosság állandó maradjon, még akkor is, ha a helyiség hőmérséklete 8 Celsius-fokkal változik is.

 

Az „ECO suite plus”-val is fel van szerelve, amely 14%-kal csökkenti az energiafogyasztást egy azonos méretű hagyományos CNC esztergagéphez képest. A gép kezelése is egyszerű, így a megmunkálásban járatlanok is könnyedén beállíthatnak programokat.

 

Az LB3000 EX III fő célpiaca az elektromos járművek (EV) tengely- és/vagy hajtóműalkatrészeinek gyártása. 

MULTUS U3000

Multus U sorozat – alsó revolverfejjel
 

Termelékenység, sokoldalúság, helytakarékosság, egyszerű használat, precizitás, költséghatékonyság. Néhány, a piac által megfogalmazott igények közül, melyek életre hívták a Multus U szériát.

 

A nagy és bővíthető szerszámtárral szerelt, számos pozíciót felvenni képes multifejjel ellátott ellenorsós, a vevő kérése szerint akár alsó revolver fejes multifunkciós szerszámgép gyökeresen változtatta meg a forgácsolásról alkotott képet.

 

Merevségének köszönhetően megdöntötte azt a tévhitet, hogy a multitasking jellegű gépekkel elérhető fogácsolási technológia maximuma szerszámgép oldalról limitált.

 

A kétcsatornás vezérlő adta lehetőségek eredménye, hogy fő- és ellenorsó, vagy akár azonos oldalon a multi és alsó revfejek egymástól függetlenül, vagy összhangban is képesek dolgozni, ezzel párhuzamosítva a megmunkálás műveleteit.

GENOS M560-V-e

Genos M – a bizonyított műszaki kiválóság megfizethető örököse

Az Okuma MB-V széria által bizonyított műszaki tartalomra építve, a Genos M függőleges megmunkálóközpont széria valódi értéket kínál gazdaságos, megfizethető áron. Hőstabil öntvény gépágy, portál felépítésből adódó merevség, tartósság, és rendkívüli pontoság biztosítja a termelékenységet, és partnereink nyereségességét.

 

A műszaki kiválóságot a magyar piac számára is elérhető áron kínáljuk. Az Okuma saját fejlesztésű vezérlőjével szerelt gépeinek tervezésénél az erő, a merevség, a megbízhatóság, tartósság, a rugalmasság volt a cél, a környezet indokolatlan szennyezése nélkül.

 

A magas minőség és alacsony ár tökéletes egyensúlya, ezt nyújtja a Genos M széria.

Ipar 4.0

Az Ipar 4.0 irányelvek érvényre jutását támogató szoftvere a SmartConnect rendszer. Ez a Smartus saját szoftverfejlesztő csapatának terméke, amit egy partnerünk megmunkáló üzemével együttműködve, valós gyártási körülmények között, életszerű igényekre szabva készítettek és szabnak testre más felhasználóknak.

A rendszer moduláris, rugalmas fizetési feltételekkel megszerezhető, tetszőleges vezérlővel szerelt gépekkel használható, távolról is elérhető.

Daruk és emelőszerkezetek

A Smartus Zrt. portfóliójából mára közismertnek számító emeléstechnikai rendszereket tervező divízió is képviselteti magát. A kiállításon sok érdekes referenciával és tapasztalattal tudják gazdagítani az üzemlogisztikai területen fejlesztésre szoruló vállalatokat arról, hogy induljanak el együtt a jövő útjain. 

Ügyfeleink visszajelzései alapján bizonyítást nyert, hogy a szerszámgépek kihasználtságának biztosításához az egyik legfontosabb feladat, a gépekhez és csarnokokba telepített professzionális emelő rendszer megléte. 

A kiállításon bemutatjuk, hogy egy átlagos sátortetős csarnok esetén milyen csarnoki futódaruk, forgódaruk és egyéb emeléstechnikai berendezések segítségével milyen előnyöket tudunk ügyfeleinknek nyújtani.